Schrijvers

Sahar Mustafah
Palestijns-Amerikaanse schrijver. Schreef de roman The Beauty of your Face en de verhalenbundel Code of the West.

Hassan Blasim
Irakese schrijver, woont tegenwoordig in Finland. Van hem verscheen in het Nederlands, de verhalenbundel De Lijkententoonstelling en de roman Allah 99.

Dima Alzayat
Syrisch-Amerikaanse schrijver. De verhalenbundel Alligator & Other Stories is haar debuut.

Mahmoud Shukair
Palestijnse schrijver geboren in Jeruzalem in 1941. Schrijft naast korte verhalen, ook kinderboeken, toneelstukken, filmscripts en journalistieke artikelen.

Maya Abu al-Hayat
Palestijns schrijver, geboren in Beiroet in 1980. Naast korte verhalen schrijft zij poëzie. Haar bundel You can be the last leaf  is vertaald in het Engels. Tevens is zij de samensteller van de verhalenbundel The Book of Ramallah.

Ala Hlehel
Palestijns schrijver, geboren in 1974 in Galilea. Naast korte verhalen schrijft hij ook romans, toneelstukken en filmscripts.

Atef Abu-Saif
Palestijns schrijver, geboren in 1973 in het vluchtelingenkamp Jabaliyya in Gaza. Naast korte verhalen schreef hij ook een oorlogsdagboek The Drone Eats with me en is hij de samensteller van de verhalenbundel The Book of Gaza. Behalve schrijver is Abu-Saif ook politicus en is hij op dit moment Minister van Cultuur voor de Palestijnse Autoriteit.

Adania Shibli
Palestijns schrijver, geboren in 1974. Drie van haar romans zijn vertaald in het Engels: Touch, We are all Equally Far from Love en Minor Detail. Deze laatste roman komt in 2023 uit in Nederlandse vertaling: Een klein detail.

Leila Aboulela
werd geboren in 1964 in Cairo en groeide op in Khartoem, Soedan. Sinds 1990 woont ze met tussenpozen in Aberdeen, Schotland. Naast korte verhalen schreef ze romans waarvan een aantal in het Nederlands zijn vertaald: Minaret, De Vertaalster en Soraya’s Lied.

Rawi Hage
werd in 1964 geboren in Beiroet. Hij is behalve schrijver ook journalist en fotograaf en woont tegenwoordig in Canada. Hij heeft verschillende romans geschreven in het Engels. Een is vertaald in het Nederlands: Het spel van De Niro.

Haifa Zangana
Schrijfster en activist. Geboren in Bagdad, Irak in 1950 en sinds 1976 woonachtig in Groot-Brittanië.

Mohamed Makhzangi
werd in 1949 geboren in Egypte. Hij werd opgeleid als arts, was politiek actief in zijn land en zat daarvoor in de gevangenis. Later reisde hij veel, woonde in verschillende landen en schreef artikelen, korte verhalen en kinderboeken.

Samir el-Youssef
werd in 1965 geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in Zuid Libanon. Hij studeerde filosofie en woont sinds 1990 in Londen. Hij schreef verschillende verhalenbundels waaronder een samen met Etgar Keret, Gaza Blues. Different stories (David Paul, 2004).

Schuiven naar boven
Verhalenpost