Schrijvers

Hisham Bustani

Verhaal op VerhalenPost: Stadsnachtmerries

Hisham Bustani werd in 1975 geboren in Amman, Jordanië. Hij schrijft poëzie en korte verhalen over grote thema’s als politieke en sociale verandering en post kolonialisme. In 2022 verscheen een bundel van hem met korte verhalen in Engelse vertaling: The Monotonous Chaos of Existence.

Rasha Abbas

Twee verhalen op VerhalenPost: Rugslag met een Shilka Raket, en Zes voorstellen om een gesprek op gang te brengen over BROOD

Rasha Abbas (1984) werd geboren in Latakia, Syrië. Ze kwam in 2012 naar Duitsland voor een uitwisseling en bleef daar. De bundel Eine Zusammenfassung von allem, was war (2018), bevat een selectie van haar korte verhalen vertaald in het Duits. Over het leren van de Duitse taal schreef ze de bundel Die Erfindung der deutschen Grammatik (Mikrotext, 2019).

Adania Shibli

Verhaal op VerhalenPost: Over plaats, tijd en taal

Adania Shibli (1974) is schrijver en cultuurwetenschapper. Ze groeide op in Palestina en woont op dit moment in Berlijn. Ze schreef drie romans in het Arabisch, een is vertaald in het Nederlands onder de titel Een klein detail (Koppernik, 2023).

Omar El Akkad

Verhaal op VerhalenPost: Net als Icarus

El Akkad werd geboren in Egypte, groeide op in Qatar, woonde in Canada en tegenwoordig in Oregon, VS. Hij is behalve schrijver, journalist. Hij publiceerde twee romans waarvan een is vertaald in het Nederlands: Een Amerikaanse Oorlog. De andere heet What Strange Paradise.

Mahmoud Shukair

Verhaal op VerhalenPost: De snor van Mordechai en de katten van zijn vrouw

Palestijnse schrijver geboren in Jeruzalem in 1941. Hij schrijft naast korte verhalen, kinderboeken, toneelstukken, filmscripts en journalistieke artikelen.

Samir el-Youssef

Verhaal op VerhalenPost: De Vereniging

Palestijns-Engels schrijver geboren in 1965 in een Palestijns vluchtelingenkamp in Zuid Libanon. Hij studeerde filosofie en woont sinds 1990 in Londen. Samen met Etgar Keret schreef hij Gaza Blues. Different stories (David Paul, 2004).

Mohamed Makhzangi

Verhaal op VerhalenPost: Het Verdriet van Paarden

Egyptische schrijver, geboren in 1949. Hij werd opgeleid als arts, was politiek actief in zijn land en zat daarvoor in de gevangenis. Later reisde hij veel en woonde in verschillende landen. Een Engelse vertaling van zijn verhalen in de bundel Animals in Our Days.

Sahar Mustafah

Verhaal op VerhalenPost: De Pauw

Palestijns-Amerikaanse schrijver. Ze schreef de roman The Beauty of your Face (zie www.diasporaliteratuur.nl ) en de verhalenbundel Code of the West.

Atef Abu-Saif

Verhaal op VerhalenPost: Oorlogsdagboek

Palestijns schrijver, geboren in 1973 in Gaza. Naast korte verhalen schreef hij het oorlogsdagboek The Drone Eats with me en is samensteller van de verhalenbundel The Book of Gaza. Behalve schrijver is Abu-Saif politicus en op dit moment Minister van Cultuur voor de Palestijnse Autoriteit.

Leila Aboulela

Verhaal op VerhalenPost: Majed

Aboulela werd geboren in 1964 in Cairo en groeide op in Khartoem, Soedan. Sinds 1990 woont ze met tussenpozen in Aberdeen, Schotland. Naast korte verhalen schreef ze romans waarvan een aantal in het Nederlands zijn vertaald: Minaret, De Vertaalster en Soraya’s Lied.

Rawi Hage

Verhaal op VerhalenPost: Vogelnatie

Libanees-Canadese schrijver in 1964 geboren in Beiroet. Hij is behalve schrijver ook journalist en fotograaf en woont in Canada. Hij heeft verschillende romans geschreven in het Engels. Een is vertaald in het Nederlands: Het spel van De Niro.

Haifa Zangana

Verhaal op VerhalenPost: Grot

Schrijfster en activist. Zangana is Koerdisch, werd in 1950 geboren in Bagdad, Irak en woont sinds 1976 in Groot-Brittanië. Women on a Journey, is een roman van haar in Engelse vertaling.

Maya Abu al-Hayat

Verhaal op VerhalenPost: Het Gat

Palestijnse schrijfster, geboren in Beiroet in 1980. Naast korte verhalen schrijft zij poëzie. Haar bundel You can be the last leaf is vertaald in het Engels. Tevens stelde ze de verhalenbundel The Book of Ramallah samen.

Schuiven naar boven
Verhalenpost