Podium voor Palestina biedt een podium om Palestijnse verhalen te delen en bespreken

Vergeten geschiedenis

Als het over Israël en Palestina gaat, doemt het beeld op van een slepend, schijnbaar onoplosbaar conflict. Er is veel minder bekend over de geschiedenis van Palestina en hoe het allemaal zo gekomen is. Of hoe een bezetting die al zo lang duurt, ingrijpt in het dagelijks leven van mensen en gemeenschappen.

Een andere manier om die vergeten, verzwegen geschiedenis te leren kennen is via literatuur en film. In culturele uitingen wordt duidelijk wat historische en politieke gebeurtenissen teweeg brengen in mensenlevens. Aan de hand van verhalen komen gebeurtenissen van ver weg, dichterbij en bieden inzicht, begrip en betrokkenheid.

Podium voor Palestina is een initiatief van Marianne Dagevos. Zij studeerde literatuurwetenschap, is een groot liefhebber van literatuur en cultuur en geeft regelmatig gastlessen en presentaties. Daarnaast is zij een regelmatig bezoeker van Palestina en verdiept zich in de geschiedenis en het dagelijks leven van dit bijzonder mooie en bijzonder ingewikkelde stukje Midden-Oosten.